Europees Biologisch Keurmerk Fairtrade

HOE HET BEGON

Hoe het begon: van BMW 5 naar tram 5

Het idee voor Social Impact Coffee ontstond in 2016. Toen Bas – founder van Social Impact Coffee - zelf in een crisis kwam, waardoor hij uiteindelijk zelf in de rij stond voor een dakloze uitkering bij een loket van de Sociale Dienst. 

“Als enige in de rij bij de Sociale Dienst zat ik strak in pak. Het tekende nog slechts de herinnering van mijn succesvolle carrière. Het leek ondenkbaar dat ik ooit problemen zou krijgen met mijn carrière, inkomen, huwelijk en laat staan met dakloos worden. Tot alles mis ging. Plotseling gaf het werk me geen voldoening meer en liep mijn huwelijk van 22 jaar stuk. Ik raakte door de scheiding mijn huis kwijt, werd dakloos, zag daardoor mijn kinderen vrijwel niet meer en kreeg schuldeisers achter mij aan. Daarnaast raakte ik, het minst belangrijke van alles, ook mijn mooie BMW 5 kwijt. Het bijzondere is dat Social Impact Coffee is ontstaan vanuit mijn persoonlijke re-integratie en vanuit mijn grote passie en rode draad in mijn leven; koffie! Dit is 17 jaar geleden ontstaan bij Illy Coffee, daar was ik kwaliteitsadviseur en Maestro Del Espresso.”

“Mijn hele crisis en ervaring bij de Sociale Dienst was goud waard. Vandaar de belofte aan  mezelf: als ik hier overheen kom, dan ga ik me richten op re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Social Impact Coffee valt alles als een complete puzzel op zijn plek, hierin vind ik mijn persoonlijke levensgeluk. Alle onderdelen die ik belangrijk vind in mijn leven komen hier samen.” 

Tot slot: ben jij of ken jij iemand waarbij het leven even tegenzit? Meld je dan snel bij ons aan: klik hier. Wil jij onze koffie met impact thuis of op het kantoor drinken? Graag zelfs, want daarmee help jij mensen weer naar een baan en een doel in het leven! Klik hier