Europees Biologisch Keurmerk Fairtrade

ONZE IMPACT

Social Impact Coffee smaakt goed én voelt goed!  Want bij ieder kopje koffie brengt u mensen dichterbij een baan; Social Impact Coffee zet zich namelijk in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten re-integreren en aan een baan te helpen. 

 

De unieke Personal Branding Academy helpt ze daarbij. Social Impact Coffee is biologisch, duurzaam en gaat bovendien voor een volledige re-integratie!

Fairtrade

Tijdens jouw koffiekwartiertje maak je naast jezelf, ook een hoop andere mensen gelukkig. Namelijk de koffieboeren in Ethiopië. Veel van hen werken minstens zo hard als jij, maar zonder koffiepauzes, en tegen een aanzienlijk lager loon. Dat komt onder andere doordat ze niet zijn georganiseerd, en dus niet de gelegenheid hebben om collectieve prijsafspraken te maken. Daarom is onze koffie voorzien van het Fair Trade Max Havelaar keurmerk. De boeren die onze koffiebonen plukken, worden wél goed betaald.

Duurzaam

Één van onze vier speerpunten is duurzaamheid. Want met het drinken van onze koffie maak je niet alleen de medewerkers en de koffieboeren blij, maar ook alle toekomstige bewoners van onze planeet! Wij hebben namelijk een biologisch keurmerk, en hechten een groot belang aan duurzaamheid. Kijk bijvoorbeeld naar onze verpakking. Die is bijna 100% biologisch afbreekbaar, en binnenkort kun jij die verpakking zelfs inleveren, met statiegeld. Diezelfde duurzaamheid zie je ook terug in onze logistiek. Als wij onze koffie bezorgen, gebeurt dat in bestelwagens met een elektromotor. En post van ons… die krijg je niet. Alles gaat digitaal.

Re-Intergratie

Fairtrade, duurzaam en biologisch. Veel koffiemerken bieden dit aan. Wat ons écht uniek maakt is dat wij ook in Nederland, het beste met iedereen voor hebben. Al koffiedrinkend doe je wat goeds voor onze medewerkers. Dat zijn namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sommigen hebben bijvoorbeeld een lichamelijke of cognitieve beperking. Anderen zijn al erg lang werkloos, of worden nooit aangenomen omdat ze de 50 zijn gepasseerd. Niet alleen kunnen die mensen bij ons werkervaring opdoen, wij zetten ze bij voorkeur op een verkoopfunctie. De achterliggende gedachte: wie mensen enthousiast kan maken voor een pak koffie, verkoopt net zo gemakkelijk zichzelf.

Ben je nieuwsgierig geworden, waarom Bas – een van de oprichters van Social Impact Coffee - op dit idee kwam? Lees dan hier ons verhaal.

Biologisch

Onze koffie is biologisch geteeld, maar wat betekent dat eigenlijk voor het maken van onze Social Impact Coffee? Bij de teelt van onze koffiebonen wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmatige, chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Wij maken gebruik van natuurlijke mest ook wel organisch compost genaamd welke bestaat uit onder andere bladeren. Het gebruik van natuurlijke mest spaart de bodem en versterkt de vruchtbaarheid van de landbouwgrond. Onze koffie heeft geen kunstmatige geur -, kleur- en smaakstoffen en geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.